Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Έλα ν' αγαπηθούμε


Έλα ν΄αγαπηθούμε
24 Μαρ 2011



Χειμώνιασε .....
έλα   την παγωνιά να μοιραστούμε
να ζεσταθούμε.
Μην την φοβάσαι την  βροχή
Είναι   δικός μας  ο ουρανός
συνένοχος  κι' ο δύσκολος καιρός 
που ζούμε.....

Έλα  μες το νερό  να κοιταχτούμε
να γνωριστούμε  απ'  την  αρχή
Έλα ν'  αγαπηθούμε.

Αντίπαλοι  ή  εχθροί  , ξένοι  ή  δικοί
σύμμαχοι να γενούμε
ξεκινάμε   απ'  την αρχή
σαν άνθρωποι  να ζούμε ;;;;

Έλα ν' αναστηθούμε

7 σχόλια:

  1. Παιδιά, όπως αντιλαμβάνεστε αυτοί οι στίχοι είναι δημοσιευμένοι πριν επτά στης Ψυχής τα Λόγια τα Γραμμένα στο Path.
    Αυτό όμως που δεν μπορείτε να φανταστείτε είναι η απογείωση του «Γιάννη μας»
    Δεν παίζεται ο άνθρωπος . Κάντε κλικ στο http://lygeri.pblogs.gr/2011/03/490941.html έτσι από περιέργεια. Ακόμη κι αν δεν είστε περίεργοι θα απολαύσετε έναν Γιάννη άοκνο, καταρρακτώδη . ‘Ένα παιδί που δεν το σταματά τίποτα ( υποψιάζομαι πως δεν μεγάλωσε ακόμη)
    Και… Μη μου πει κανείς ότι η εικόνα δεν είναι όλα τα λεφτά !!!!!
    Μη μου πει κανείς όσο κακιωμένος κι αν είναι με τους πάντες και τα πάντα ,ότι δεν άκουσε κάποια στιγμή ακόμη και στο όνειρό του την καρδούλα του να του υπαγορεύει κάποιες από τις πάρα πάνω λέξεις ;;;
    Πες τε το και σεις δυνατά να τ΄ ακούσει η ΑΓΑΠΗ να έλθει να μας βρει να μας σηκώσει απ’ τα βαθιά χαμηλά που έχουμε πέσει......
    Καλή σας μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή,δεν αφορά μόνο τον Γιάννη το σχόλιό μου. Όλοι δώσαμε ρέστα σε κείνη την πρόσκληση. Αλλά ο Γιάννης έκλεψε την παράσταση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυγερή μου, που πήγες και βρήκες αυτόν τον υπέροχο διάλογο πραγματικά.....!!!!
    Σαν θησαυρός φαντάζει. Εξαίρετος διάλογος, πανέμορφο, δυνατό θέμα. Υπέροχο.
    Σε ευχαριστώ κορίτσι μου να είσαι καλά.
    Προχωράμε γερά λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Γιάννη μου. Απλά Ένας διάλογος είναι ;;; ? !Μια αληθινή αυθεντική παράσταση συναισθημάτων (βροχή) που ξεδιπλώθηκε πάνω σ' έναν καμβά 16+16=32 σχολίων. Κι αν δεν παρέμβαινε η σιωπή μου ο θέος ξέρει πότε θα έπεφτε η αυλαία....

      Η αννούλα μας έπεχειρεί μιαν επιτυχή προσέγγιση -ανάλυση -σύνθεση στο "έργο" .

      Εν κατακλειδι ,θεωρώ ότι αν τότε έγραφα και το εννοούσα,ότι:
      " Είναι τουλάχιστον νοσηρό να κυνηγάς μιαν ιδέα που εγκατέλειψε για πάντα την Ελληνική πραγματικότητα....." Τώρα διακαώς φωνάζω ν' ακουστώ όπου ΄Ελλάδας Γη " Φουλάρετε τις μηχανές παιδιά να προλάβουμε την ελπίδα ακόμη ζωντανή για το ΣΗΜΕΡΑ. Για το ΑΥΡΙΟ;;; αύριο είναι μια άλλη μέρα.

      Διαγραφή
  4. Μόλις επέστρεψα από τον Παθ!! Κριμα που θα χαθούν τα σχόλια...Πάντως απόλαυσα συζήτηση μεταξύ καφέ και βουτήματος, όσο και αν απείχες Λυγερή μου από τον καφέ τοτε.
    Το θέμα είναι η Αγάπη. Και αγγίξατε τον έρωτα, την ηδονή, τους αν-ερωτικούς, τις ακραίες θέσεις στην κοινωνία, τους χρήζοντες βοηθειας, αγγίξατε τον καιρό, τη φύση και δεν έλειψε και ο πολιτικός σχολιασμός!!! χαχαχαχα Φοβερή συζήτηση
    Η Αγάπη για μένα είναι το παν. Ακόμη και για όσους έχουν χάσει την ψυχική τους ισορροπία γιατί τους λείπει ο έρωτας, γιατί έχουν οικονομικές δυσκολίες, γιατί -το σπουδαιότερο- έχουν προβλήματα υγείας, μόνο η αγάπη -και δεν είναι μια-, μπορεί να φέρει ισορροπία και να δώσει δύναμη για αγώνα.
    Και ήταν Μάρτιος και τότε και η άνοιξη πάλευε με το χειμώνα κατά Γιάννη χααχαα
    Και κοίτα Λυγερή... είπες τότε '' Δεν μ' εντυπωσιάζει πια τίποτα .Ούτε μ' αιφνιδιάζει. Το "σήμερα" δεν συγγενεύει πουθενά και σε τίποτα με το "χθες" Είναι τουλάχιστον νοσηρό λοιπόν να κυνηγάς μιαν ιδέα που εγκατέλειψε για πάντα την Ελληνική πραγματικότητα......

    Από τούδε και στο εξής τι θα κάνουμε ;;; Ουδέποτε άλλοτε ένοιωσα τόση αβέβαιη για το αύριο όσο σήμερα και κάθε μέρα.΄΄ Σαν να τα είπες μόλις χθες και ήταν τότε το 2011 αν δεν κάνω λάθος!!!
    Καλό μας κουράγιο με αγάπη και ελπίδα για το αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρδούλα μου δεν θα χαθούν τα σχόλια. Τίποτα δεν θα χαθεί. Κάθισα η δικιά σου και αντέγραψα σε word μία-μια εγγραφή με όλα τα σχόλια (16.800) σε σύνολο 1114(?) εγγραφών.
      Επιλεκτικά θα αναδημοσιεύω κάποιες που θεωρώ ότι έχουν ένα ειδικό βάρος όπως η παραπάνω. Βλέπεις ο παλιοχαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπει να κόψω τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν.
      Ίσως επιλεκτικά να συμπεριλαμβάνω κάποια πολύ σημαντικά σχόλια .
      Κι αυτό γιατί πιστεύω πως τα σχόλια των επισκεπτών στις σελίδες μου,έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα ανθρωπιάς . Και αναφερόμενη ειδικά στον ΠΗΓΑΙΜΟ,θεωρώ ότι διαμόρφωσαν μια νέα θεώρηση της στάσης της κοινωνίας μας ,απέναντι στα ΑμεΑ.

      Όπως ανέφερα και στο Γιάννη ,Εσύ έβαλες βαθιά το νυστέρι στις παραμέτρους αυτής της ανάρτηση , που αναδύθηκαν μέσα από τα σχόλια . Εγώ πίστεψέ με,δεν βρήκα τον χρόνο,αλλά και το κουράγιο ακόμη να το κάνω.
      Είμαι πολύ κουρασμένη μάτια μου.

      Αννούλα μου ένα υπέροχο βράδυ νάχεις και όλοι μας μια ήσυχη μεγαλοβδομάδα
      (βλέπεις στις ημέρες μας , πρέπει να προσευχόμαστε ακόμη και για τα αυτονόητα.)

      Διαγραφή
  5. Καταρχήν να ευχηθώ χρόνια πολλα Λυγερή μου..και δευτερο να αναστηθούμε και να αγαπηθουμε οπως εκανε ΕΚΕΙΝΟΣ που μας δίδαξε την αγαπη... οι στιχοι υπεροχοι..!!
    Στην σελιδα δεν μου επιτρέπεται να μπω...!!
    Να περνας όμορφα ότι και να κανεις φιλη μου.. καλο σου βραδυ..!! φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή